Header foto

Stappenplan

Op onze website kun je zelf al de verschillende mogelijkheden bekijken. Je vindt daarop informatie over het kopen van een woning en het afsluiten van je hypotheek. Ook kun je met de berekeningsprogramma 's zelf je maximale hypotheek en de bijbehorende maandlasten uitrekenen. Op het renteoverzicht kun je de rentetarieven van de verschillende hypotheekverstrekkers vergelijken.

Als je eenmaal een huis op het oog hebt, of als je persoonlijk advies wilt hebben over het sluiten van een hypotheek, kun je contact met ons opnemen.

Om je op weg te helpen hebben wij een stappenplan gemaakt. Per stap wordt er kort uitleg gegeven over de werkwijze. Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd vrijblijvend contact met ons op nemen.

Stap 1: Het advies traject

 • Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op, door hiernaast rechts je telefoonnummer en naam in te typen, of ons direct te bellen: 085-2737976.
 • Wij informeren je vervolgens vrijblijvend over alle mogelijkheden, waarna je kunt beslissen of het adviestraject wilt voortzetten.
 • Per mail ontvang je onze overeenkomst met een duidelijke uitleg en een checklist van gegevens en documenten die je naar ons moet opsturen, zodat wij je beter kunnen adviseren.
 • Als je akkoord gaat met de overeenkomst maken we een afspraak voor een conference call. Tevens ontvang je van ons een email, met daarop een uitnodiging om jouw gegevens via een persoonlijke link in onze administratie in te voeren of naar ons toe te mailen.
 • Nadat wij alle gegevens hebben ontvangen, bellen we jou voor de online afspraak die plaatsvindt op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Ter bevestiging krijg je nog van ons een e-mail met daarbij meer informatie over de werking van de conference call.
 • Vervolgens krijg je een online adviesgesprek met de hypotheekadviseur. Je kunt dan samen met de adviseur de verschillende mogelijkheden doornemen en direct de financiële berekeningen op je eigen scherm bekijken. Tijdens het gesprek wordt ook aandacht besteed aan het risico van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.
 • Na afloop van het gesprek zendt de hypotheekadviseur je het adviesrapport, met daarin de geadviseerde producten.

 

Stap 2: Het afsluiten van de hypotheek

 

 • Nadat je een keuze hebt gemaakt, vraagt de adviseur de gewenste offerte voor je aan.
 • De offerte, de voorwaarden en de checklist worden naar je opgestuurd en telefonisch, of via een conference call, met je doorgenomen.
 • Als je akkoord gaat met de offerte, dan kun je deze tekenen en stuur je deze, met de benodigde stukken, naar ons toe. ID Hypotheken zal je tijdens dit traject begeleiden en regelmatig contact met je onderhouden. Als je zelf vragen hebt kun je zowel telefonisch als per email contact opnemen.
 • Na ontvangst van alle benodigde stukken zal er een beoordeling door de hypotheekverstrekker volgen. Na acceptatie worden de stukken naar de notaris gestuurd. Vanaf dat moment is de hypotheek definitief geregeld en kan de overdracht van de woning plaatsvinden.
 • In veel gevallen is het nodig om een bankgarantie te stellen. Als dat nodig is zal ID Hypotheken deze bankgarantie voor je regelen. Hiervoor berekent ID Hypotheken geen extra kosten. Wel kan de bank zelf nog kosten berekenen voor het stellen van de bankgarantie.

 

Wonen zonder zorgen

 

Let op: wij zijn volledig onafhankelijk en ons advies is dan ook altijd perfect op jouw situatie afgestemd. Als jij bijvoorbeeld iets wilt, maar wij vinden dat gezien jouw (financiële) situatie niet verstandig, dan kan het zo zijn dat we het adviestraject stoppen. Het gaat ons erom dat je straks zonder zorgen in je nieuwe woning kunt wonen en je aan je financiële verplichtingen kunt blijven voldoen. Je wilt immers, ook als je een eigen woning hebt, nog voldoende geld overhouden om prettig te blijven leven.