Header foto

Veelgestelde vragen

Over ID Hypotheken
Wat is ID-Hypotheken?

ID Hypotheken staat voor Internet Direct Hypotheken. ID Hypotheken is een onderdeel van de Pentrax groep. Pentrax geeft al tientallen jaren bedrijven en ondernemers adviezen over hypotheken en helpt ze hypotheken af te sluiten. Pentrax wordt zelfs vaak ingehuurd om consumentenprogramma's zoals Tros Radar te adviseren. Met ID Hypotheken richt Pentrax zich op consumenten en in het bijzonder op starters. Lees meer over Pentrax

Zijn jullie adviseurs echt zo goed?

Onze adviseurs hebben tientallen jaren ervaring in hypotheekadviezen en het afsluiten van hypotheken voor bedrijven en hun ondernemers. Vaak zijn dat moeilijke trajecten, waar veel rekenwerk aan te pas komt. Een hypotheek voor een particulier is eenvoudiger. Maar het is voor jou wel handig als je van een van onze doorgewinterde experts een advies krijgt. Je kunt er daarom zeker van zijn dat je een advies krijgt dat echt bij je past, ook wanneer jouw persoonlijke situatie misschien bijzonder is.

Kan ik ook bij jullie langskomen?

Natuurlijk kan dat. Ons kantoor zit in Nijmegen. Maar waarom zou je? Het mooie aan ID Hypotheken is immers dat je vanuit je luie stoel alles kunt regelen op een tijdstip dat het jou uitkomt: geen gereis, geen parkeerproblemen, niet gebonden aan kantooruren. Makkelijk voor beide partijen en daarom ook zo voordelig.

Waarom zijn jullie zo goedkoop?

We kunnen onze tarieven zo scherp houden omdat we weinig overhead hebben: geen luxe kantoor, geen extra wachtruimtes etc. Alles gebeurt immers online. We vinden het bovendien niet nodig meer te verdienen dan de uren die we nodig hebben voor een goed advies en om je hypotheek af te ronden. Dus geen rare provisies of andere kosten die in een keer komen bovendrijven. Een online advies kost bij ons gewoon 750 euro en als je daarna de hypotheek via ons afsluit betaal je daarvoor ook 750 euro. Dus voor 1.500 euro regelen we alles voor je.Zo weet je exact waar je aan toe bent. En inderdaad is dat goedkoop, vaak zelfs 50% goedkoper dan bij andere grote hypotheekadviseurs. 

Kan ik ook een hypotheek zelf aanvragen?

Op sommige online sites wordt dat inderdaad aangeboden. Bij ons kan dat niet. De reden is heel eenvoudig: een huis kopen is de grootste uitgave die je in je leven waarschijnlijk zult doen en als je daarbij een fout maakt, kan je dat nu of in de toekomst heel veel geld gaan kosten. Hypotheekverstrekkers hebben allemaal hun eigen voorwaarden. Die zijn vaak niet makkelijk te begrijpen. Bovendien is het aanbod zo groot dat iemand die zich daar niet dagelijks mee bezig houdt, makkelijk de weg kan kwijtraken.  Onze adviseurs maken voor jou alles helder en spitsen hun advies toe op jouw specifieke situatie. Je kunt er zo altijd zeker van zijn dat je bij ons het beste advies en de beste hypotheek krijgt die bij jou en je eventuele partner past en waarmee je zonder zorgen van je huis kunt genieten tot in lengte van jaren.

Hoeveel kan ik besparen bij jullie?

Ons advies kost € 750,-. Dat is een vast bedrag. Dat ligt gemiddeld al zo'n € 400,- lager dan bij de grote bekende adviseurs. Als je daarna je hypotheek bij ons afsluit betaal je nogmaals € 750,-. Je hebt dus voor € 1.500,- een advies en een hypotheek die exact bij jouw situatie past. Bij andere aanbieders betaal je al gauw € 1.000,- meer. Je krijgt dan misschien een mooie tas mee met boekjes over het kopen van een woning of woninginrichting. Maar juist dat zijn nu net de zaken die je zelf wel op internet kunt opzoeken.

Hoe is de nazorg bij jullie?

Ook op de nazorg van ID Hypotheken kun je rekenen. Een paar weken nadat je de hypotheek bij ons hebt afgesloten zullen we je bellen om te informeren of alles in orde is en of je misschien nog vragen hebt. Maar ook daarna kun je op onze rekenen natuurlijk. Nadat je hypotheek is afgesloten en je het huis hebt gekocht van je dromen, kan het natuurlijk voorkomen dat je nog vragen hebt. Je krijgt bijvoorbeeld een brief van je hypotheekverstrekker die je niet begrijpt, of je hebt een andere vraag over je hypotheek of verzekering. Bel ons dan gerust, we beantwoorden graag je vragen.  

Wat is een dienstverleningsdocument?

Elke financieel bemiddelaar moet wettelijk verplicht een document op zijn site hebben waarin helder zijn diensten omschreven staan en de bijbehorende tarieven. Zie je zo'n document niet op de site staan, of is het niet makkelijk te vinden, ga dan niet met zo'n bedrijf in zee. Er zit dan vast en zeker een adder onder het gras.Je kunt door op de volgende link te klikken ons dienstverleningsdocument in pdf downloaden: Dienstverleningsdocument.pdf

Over onze extra diensten
Moeten we ook onze verzekeringen bij jullie afsluiten?

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet.Je bent helemaal vrij om zelf de keuze te maken. Het is wel verstandig om in elk geval een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Doorgaans verplichten hypotheekverstrekkers dat zelfs. Het probleem is wel dat er enorm veel aanbieders van dergelijke verzekeringen zijn en de maandelijkse premies enorm uiteen kunnen lopen. Vraag daarom altijd eerst advies aan, bij ons of elders. Wij kunnen je in elk geval prima adviseren over zo'n verzekering.Deze advieskosten bedragen als je de hypotheek bij ons afsluit slechts 250 euro. 

Wat is een overlijdensrisico verzekering

Deze verzekering dekt het risico dat jij of je partner na overlijden de hypotheeklasten voor je huis niet meer kan betalen. Als je samen met je partner een huis koopt, baseer je vaak de hypotheek op twee inkomens. Valt door overlijden een inkomen weg, dan kun je wellicht de lasten niet meer betalen. Door je hypotheek geheel of gedeeltelijk te verzekeren komt er na overlijden een bedrag vrij waarmee de nabestaande de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan afbetalen. Zo zijn de lasten voor de nabestaande veel lager of vallen ze zelfs weg en kan hij of zij in het huis blijven wonen.

Waarom zie ik 2 tarieven voor het verzekeringsadvies?

Als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit moeten we daarvoor allerlei documenten en gegevens bij je opvragen en deze bestuderen. Daarna kunnen we op zoek gaan naar een verzekering die bij je past. Sluit je via ons de hypotheek af, dan hebben we alle documenten en gegevens al en kennen we je persoonlijke omstandigheden al heel goed. Dus kunnen we direct aan de slag. Dat scheelt ons werk en jou scheelt het geld. Sluit je namelijk je hypotheek en je verzekering via ons af, dan betaal je voor het verzekeringsadvies slechts 250 euro in plaats van 500 euro.

Is de NHG voldoende of moet ik ook een ORV nemen?

De Nationale Hypotheek Garantie dekt het risico op restschuld na gedwongen verkoop van je woning. De Overlijdens Risico Verzekering (ORV) dekt het risico dat je je lasten niet meer kunt betalen na overlijden van jou of je partner. Stel dat de nabestaande na overlijden van de partner het huis wil verkopen omdat de lasten te groot zijn geworden. Dan vangt de NHG de eventuele restschuld op en heeft de nabestaande geen hypotheekschulden meer. Maar misschien wil de nabestaande wel blijven wonen in het huis. De ORV maakt dat mogelijk. Je stelt zelf vast hoe groot het bedrag is dat je wilt verzekeren. Na overlijden van jou of je partner keert de ORV dat bedrag uit, waarmee de nabestaande de hypotheek of een deel ervan kan aflossen. De maandlasten worden dan aanzienlijk minder en de nabestaande kan met één inkomen de hypotheek betalen. De hypotheekgarantie (klik om de site te bezoeken) is overigens gebonden aan flink wat regels, dat geldt minder voor de ORV. 

Kunnen jullie ook andere verzekeringen afsluiten?

Ja, we kunnen alle relevante verzekeringen voor je afsluiten. Dat doen we evenwel via ons andere bedrijf, Pentrax. Ga naar de site om meer over Pentrax te lezen

Over de live stream
Is die live stream veilig?

De live stream moet je zien als een beveiligde directe internetverbinding tussen twee computers. Voordat die tot stand komt bellen we je eerst. Je krijgt vervolgens van ons een link doorgestuurd, een programmaatje en een code. Nadat je het programma geïnstalleerd hebt, kun je inloggen op de stream. Dat is allemaal volkomen veilig, maar we kunnen natuurlijk nooit garanderen dat jouw computer thuis helemaal veilig is.

Hoe werkt de live stream?

De live stream is een online beveiligde verbinding tussen jouw computer en die van ons. Na ons telefoontje krijg je een link, een inlogcode en een kort installatievoorschrift toegestuurd. Je installeert een klein programma op je computer, dat is zo gebeurt. Je start het programma op en logt in. Vervolgens maak je verbinding. Dat zien we elkaar, ten minste, als jij ook een cam hebt geïnstalleerd. We kunnen met elkaar praten, je kunt vragen stellen en wij laten berekeningen zien. Net zoals dat in een pesoonlijk gesprek zou gaan. Alleen zit je nu natuurlijk lekker thuis. 

Zijn er kosten aan dat programma verbonden?

Nee, helemaal geen. Zoals gezegd hanteren we duidelijke en heldere tarieven en komen er verder geen kosten bij. Het programmaatje is dus volkomen gratis.

Ik werk overdag. Kan dit ook 's avonds?

Ja, dat is het ideale van ID Hypotheken: wij passen ons aan jou aan en niet andersom. Mensen die een huis willen kopen hebben immers vaak een drukke baan. Overdag is dan geen optie en 's avonds het huis uitgaan, dat wil je eigenlijk niet na een drukke werkdag. Vandaar dat onze adviseurs net zo makkelijk overdag als 's avonds beschikbaar zijn. Je maakt met je adviseur een afspraak en je geeft aan wanneer jij beschikbaar bent voor het videogesprek. Op dat tijdstip nemen we contact met je op. Makkelijker kan het niet.

Over hypotheken
Wat is de NHG

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. De NHG is een garantie die de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geeft. De garantie houdt in algemene zin in dat een huizenbezitter niet met een restschuld blijft zitten als hij of zij het huis gedwongen moet verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding, of aan werkloosheid. De NHG is momenteel beschikbaar voor woningen tot 290.000 euro.

Welke hypotheekvormen zijn er voor mij als starter?

Om in aanmerking te komen voor hypotheekaftrek kunnen starters alleen kiezen uit een annuïteiten of een lineaire hypotheek. Alleen onder bepaalde voorwaarden is een andere vorm nog mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.